Андрей Новаков ще е българският представител в Транспортната комисия на новия Европарламент

0

0

В транспортната комисия на новия Европейски парламент ще има български представител и това ще бъде евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков. Това заяви пред БНР друг представител на българската делегация в европарламента – Емил Радев.

„Пакетът „Мобилност“ ще започне да се гледа най-вероятно от самото начало на стартирането на новия ЕП и това е непосредствена опасност за интересите на българските транспортни дружества и българския транспортен бизнес – коментира Емил Радев. – Видяхме какво се случи в предходният мандат – горе-долу две години се борихме по пакета, загубихме позиция в последните дни, за съжаление, с неявяването на няколко български евродепутата“.

За да има силна позиция в България в ЕП е нужно пълно обединение на усилията на всички 17 представители на страната ни, каза още той

„Винаги обаче, когато позицията ни не е единна, това се използва от нашите опоненти и много по трудно постигаме целите си, така че първо и най-важно е българската делегация наистина да бъде водена от интереса на България, а не от тясно партийните интереси“, категоричен бе Емил Радев.

Заради новия състав на европарламента ще са необходими много по-големи дипломатически усилия, добави той.

„Делегацията ГЕРБ / ЕНП е съставена от опитни представители в Европейския парламент – анализира още евродепутатът. – Много добре знаем процесите и правилата на водене на тези преговори. Има много важни теми за България като „Шенген“, „падане на мониторинга“, „договаряне на повече средства за кохезионна политика“ и така нататък. Всички тези теми сме ги отработили. Знаем какви са подводните капани и смятам, че достойно можем да защитим интереса на България по всички тези важни теми. Наистина ще са нужни много по-големи усилия, защото вече мнозинството в ЕП няма да е между две големи политически сили, а между 3-4, така че ще е много по-трудно намирането на консенсус, но трябва да работим по-упорито“.

 

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0