ВМРО с позиция за циганската престъпност и боя в Шумен с пострадал полицай

0

0

Напоследък все по-често ВМРО е обвинявана, особено в контекста на приближаващите избори, че използва словосъчетанието „циганска престъпност“, като различни знайни и незнайни „радетели за справедливост“ обвиняват организацията и нейните членове в расизъм. Това се казва в позиция на областното ръководство на ВМРО Шумен.

Ето какво още казват от партията на Каракачанов:

Расизмът, драги защитници на циганските права, е да се твърди, че циганската престъпност се дължи например на някакъв ген или специфична черта, които тази етническа група притежава. ВМРО и нейните членове никога не са твърдели подобно нещо, но или трябва да излъжем, или да премълчим истината, което си е друга форма на заблуда, ако не посочим истинските причини за маргинализацията на тази група и за престъпленията, които извършват НЯКОИ от нейните представители. А те са, че десетилетия наред държавата и политическите партии се дистанцират от проблемите на циганите и доколкото влизат в контакт с тях, то е, за да ги използват за политически цели – най-вече преди поредните избори. Освен това, за да не си създава проблеми, властта позволява на цигански общности да прекосяват границата на закона безнаказано.

Повод за тези редове ни даде поредният инцидент в Шумен, при който, в опит да разтърве биещи се цигански кланове, е пострадал полицай. Изпълнявайки служебните си задължения, той става обект на агресията на представители на този етнос. Дано този път виновните да получат справедливи наказания.

Всички опити на ВМРО на държавно и местно ниво да прокара мерки за пресичането на циганската престъпност и агресия се спират в стена на неразбиране и нежелание да се действа радикално, за да се осигури спазването на законите, които иначе важат за другите граждани и да се покаже на маргинализираните групи, че те нямат само права, а и задължения в тази държава.

Например, в заседанията на Общинския съвет в гр. Шумен представители на ВМРО нееднократно поставят въпроса за разрушаването на незаконните постройки в Общината, но се сблъскват с нежеланието на управляващите да нарушат комфорта си и да предприемат мерки, които не са популярни и не биха им донесли политически дивиденти.

А проблемът не е маловажен – властта трябва да демонстрира, че законите важат за всички граждани, защото чувството за справедливост е най-големия дефицит в днешното българско общество.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0