Ген. Константин Попов участва в 17-ата лятна конференция по отбрана във военновъздушната база „Аборд“ във Франция

0

0

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов участва в 17-ото издание на „Лятната конференция по отбрана“, която се провеждавъв военновъздушната база „Аборд“ в Бурж, Франция.

Участието е по покана на председателя на Комисията по отбраната и въоръжените сили във френското Национално събрание Жан-Жак Бриди и от Кристиан Камбон, председател на Комисията по външни работи, отбраната и въоръжените сили на френския Сенат.

Конференцията беше открита на 11 септември 2019 г. от министъра на френските въоръжени сили Франсоаз Парли. Основната тема на форума е бъдещето на Европейската отбрана в променящата се среда, как тя да бъде единна и ефикасна, мерките за прилагане на глобалната стратегия и единство на европейската отбранителна индустрия.

Конференцията дава възможност за провеждане на неформални срещи и разговори и засилване на диалога между френски и европейски парламентаристи и политици.

Всяка година форумът събира повече от 400 национални френски и европейски висши политически служители заедно с ключови представители наадминистрацията и на индустрията.

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0