Златният ансамбъл по художествена гимнастика се разпуска през октомври

Българският ансамбъл по художествена гимнастика в този си състав ще се състезава до края на октомври тази година, когато ще се проведе световното първенство по художествена гимнастика в Токио.

На Олимпиадата ансамбълът ни спечели историческа първа олимпийска титла в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Те прекъснаха серията от титли на Русия, която започна през 1996 в Атланта. Гимнастичките са решили да прекратят активната си състезателна кариера.

„Така са решили момичетата. Те дадоха всичко на света и на гимнастиката, и взеха всичко“, каза треньорът на българския състав Весела Димитрова при прибирането от Япония.

Българският отбор по художествена гимнастика беше посрещнат от хиляди фенове на Летище София.

„Надявахме се да спечелим този медал, но винаги има съмнения дали щяха да ни го дадат. Будихме се с тази мечта всяка сутрин в продължение на години“, каза Мадлен Радуканова, цитирана от „Дневник“,

„Посланието на тези медали е, че когато Господ реши нещо, то е възможно“, допълни Стефани Кирякова.

„Българската школа доказа, че е най-добрата в света. Момичетата ни имаха най-сложните съчетания и логично получиха най-високите оценки“, коментира президентът на Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илияна Раева

Олимпийските игри в Токио бяха последно състезание за Катрин Тасева. Другата гимнастичка, която представяше България в индивидуалната надпревара бе Боряна Калейн ще продължи да се състезава.

Източник: mediapool.bg

The post Златният ансамбъл по художествена гимнастика се разпуска през октомври appeared first on Начало.

0
0