Напредък в търга за доставка на бронирани бойни машини

0

0

Patria и словашката инженерна компания CSM Industry подписаха меморандум за разбирателство, свързан с търга за доставка на бронирани бойни машини 8×8. Споразумението включва сътрудничество в доставката и продажбата на осем колесните бронирани машини.

Производствените възможности на CSM отговарят на изискванията на отбранителната индустрия и проекта за осем колесни бронирани машини. Сътрудничеството ще донесе нови работни места в бъдеще и възможности за практическо обучение на студенти.

„Бихме искали да допринесем за развитието на инженерната и отбранителната индустрия в Словакия, която има дългосрочна традиция в тази страна. Също така е важно с нашия опит и иновации да търсим общи възможности и да допринесем за развитието на този сектор в Словакия. С проекта за бойни машини 8×8, Patria ще развие производствената мрежа в Словакия и ще създаде нови работни места в словашката индустрия “, казва Юси Ярвинен, президент на бизнес звено Land в Patria.

„CSM представлява традиционната словашка инженерна индустрия от 1967 г. насам, а партньорството с Patria носи комбинация от традиционни ценности и нови технологични иновации от Финландия. Щастливи сме да започнем ново пътешествие заедно, което означава нови възможности за региона с висока безработица и развитие на уменията за бъдещите поколения “, казва Томаш Марош, главен изпълнителен директор на CSM Industry.

И двете страни смятат, че сътрудничеството в проекта 8×8 ще отвори и възможности за партньорство за други проекти и ще даде възможност за придобиване на квалифицирана работна сила, за придобиване на опит и по -нататъшно развитие на двете компании.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0