РЕШЕНО: Адвокатка командва парада в Пловдив за изборите на есен

0

0

Адвокат Дарина Тодорова ще оглави Общинската избирателна комисия (ОИК), чиято задача е подготовката и провеждането на местните избори на 27 октомври и евентуалния балотаж седмица по-късно.

Юристката беше предложена за председател от квотата на ГЕРБ на консултациите с политическите сили, ръководени от главния секретар на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Номинацията на Дарина Тодорова беше направена от представителя на местната централа на ГЕРБ Радослава Ташкова.

Дарина Тодорова е юрист с добър професионален опит, работила е и в областната администрация. Най-малко осем пъти е участвала в избирателните комисии в Пловдив и областта. „И всеки път сме печелили изборите“ , напомни Тодорова.

От страна на другите политически сили нямаше никакви възражения за кандидатурата й, отбелязва „Марица“.

Общо 29 членове ще бъдат назначени от ЦИК в ОИК – Пловдив. ГЕРБ предложи 11 души, БСП – – 9, Обединени патриоти и ДПС – по трима, ВОЛЯ – двама, Демократична България – 1. Повечето от членовете са юристи.

Заплатата на председателя на ОИК е 1175 лева, на секретар и заместниците – 1115 лева, на редови членове – 1060 лева.

За мястото на секретар са номинирани двама – от БСП и Обединени патриоти. Трима са кандидатите за две зам.-председателски длъжности – от БСП, Обединени патриоти и Воля. ЦИК ще решава спора.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0