РЗС с остра позиция срещу кмета на Сандански: Управлението на Котев е пълен провал, ще предложим спасителен план за града

0

0

РЗС оценява мандата на кмета на Сандански Кирил Котев като пълен провал. Това става ясно от позицията на партията до медиите, в която хората на Яне Янев съобщават, че ще предложат спасителен план за града.

Ето какво още се казва в декларацията на партията:

„Мандата на Котев е провал. Както по отношение на липсата на основни политики формиращи развитието на градската среда, така и в областта на сигурността, данъчната политика, инфраструктурата и околната среда.

Считаме, че за последните четири години в община Сандански не само, че не е направено нищо значимо, но се наблюдава трайна тенденция към:
– нетърпима корупционна действителност;
– по-лоша икономическа и инвестиционна среда;
– негативно развитие на туризма;
– по-запрашен въздух и по-мръсни и разбити улици;
– водния цикъл на града остана в миналото, а проблемите и дълговете в УВЕКС са все по-нерешими;
– източване на Стройкомтранс чрез закупуване на остаряла и ненужна техника;
– липса на нови инвестиционни намерения гарантиращи задържането на младите хора в града.
Бихме могли да изброяваме още много за кражбите при санирането, за шуробаджинащината в общината, за незаконните сечи и за имотните измами, но няма смисъл ако следващия кмет не е в състояние да потърси отговорност за тези безобразия.
При така създалата се обстановка РЗС счита, че кмета Котев не е в състояние да изпълнява правомощията си. Този кмет и статуквото около него са делегитимирани. Очакваме както ние така и гражданите на Сандански да се произнесе етичната комисия на ПП ГЕРБ за незаконния минерален водопровод и за схемите на Котев, феодализирали родния ни град.
Обществото е свалило отдавна доверието си от тях и те нямат вече моралното право да представляват града ни“, пишат от „Ред, законност и справедливост“.

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0