Четирима кандидати на частичните кметски избори в Стражица

Четирима са кандидатите за кмет на община Стражица за частичните избори, които ще се проведат на 3 октомври. До извънредния вот се стигна след като досегашният кмет Румен Павлов стана депутат в 46-ото Народно събрание.

Общинската избирателна комисия в Стражица регистрира за участие в частичните кметски избори председателя на Общинския съвет Илиян Маринов, издигнат от БСП.

„Има такъв народ“ номинира предприемача Светлозар Димитров.

Чака се проверката от ГРАО на валидността на подписките, събрани от инициативните комитети, издигнали като независими кандидати заместник-кмета Георги Бянов и полицая Йордан Цонев.

Бянов е временно изпълняващ длъжността кмет на Стражица и във вторник Общинският съвет в града ще гласува управлението на общината до избора на кмет да бъде поето от втория заместник-кмет Катя Петрова.

ГЕРБ се регистрира за участие в изборите, но все още не е взето решение ще издигне ли свой кандидат. Срокът изтича във вторник, съобщиха от областното ръководство на партията.

24 ще са изборните секции в община Стражица за вота на 3 октомври. В 13 от тях ще се гласува само машинно, съобщиха за БНР от Общинската избирателна комисия.

Източник: mediapool.bg

The post Четирима кандидати на частичните кметски избори в Стражица appeared first on Начало.

0
0